Tina's BLOG

petek, 28. avgust 2015

DIY Kurkumina maska za obraz

Hej punce! 

Za mano je tisto obdobje, ko sem se želela bolj posvetiti zasebnemu življenju, posvetiti več časa fantu, družini in seveda prijateljem. Moram priznati da bi je to več kot odlično uspelo in da se počutim res dobro :) Ker imam poleg bloga še obveznost s šolo, trgovino, urejanjem papirjev, ukvarjanje s fitnesom itd. sem mogla nekje narediti malo pavze, zato mi ni preostalo drugega kot da naredim manjšo pavzo na mojem blogu. Ker je poletja (recimo da) konec, danes spet štartam z raznimi objavami/posti. Ker se mi zdi, da bloggerke že malo pretiravamo s temi ocenami kupljene kozmetike, premalo pa je takšnih, ki bi pisale o pripravkih ki si jih lahko naredimo same, pa še doma, sem se odločila da bom jaz tista, ki bo pisala več o tem :) Seveda bom včasih pisala še o čem drugem, potrudila pa se bom da bo poudarek na doma pripravljeni in naravni kozmetiki. Mislim, da si to lahko privošči vsaka, zato se mi to zdi super ideja! Grem k bistvu.. :D 

Danes vam bom predstavila kurkumino doma pripravljeno masko za obraz.
Če si želiš sijoče in mehke kože, brez aken in ostalih nadležnih stvari ti priporočam domačo kurkumino masko. Kurkumo pridobivajo iz korenine Curcuma longa, katera ima tudi zdravilne učinke. Najdemo jo kot eno izmed mešanic v Curryju (verjetno vsem bolje znana začimba). Vsebuje celo goro mineralov in vitaminov; vitamin B6, vitamin B3, kalij, železo, folno kislino in esencialne omega 3 maščobne kisline. Kurkumino masko, že več tisoč let prakticirajo ženske v Indiji kot zdravilo za lepoto. Dokazano je tudi, da kurkuma zmanjšuje nastajanje melanina v koži in rast neželenih dlak po telesu. Pomaga tudi pri preprečevanju okužbe po iztisnitvi mozoljev in ogrc, protivnetno ki uničuje bakterije P.acne odgovorne za nastanek aken, zmanjšuje brazgotinjenje in hiperpigmentacijo kože. Prav tako upočasnjuje staranje kože, skrbi za stimulacijo kože in odpravlja podočnjake. Skratka - primerna za vse, tako da ni izgovora da si je ne bi naredile :)

Recept za vse tipe kože:

Potrebovala boš žlico, skodelico v kateri boš mešala masko, kurkumo, navadni jogurt ali mleko, med. Za vse tiste ki imate doma že riževo moko jo prav tako lahko dodate. Vse tiste, ki imate probleme s suho kožo, pa priporočam da zraven dodate še olivno/kokosovo ali mandljevo olje. 
Najprej v skodelico stresi dve žlici kurkume (ni potrebno da je polna). Nato - če želiš dodaj polno žlico riževe moke, za tem pa dve žlici jogurta ali mleka. Za tem sledi pol žlice medu, po želji pa lahko dodaš še malo žličko olja. Zmes mešaš toliko časa, dokler ni lepo gladka. Vse skupaj pride močne rumene barve. 
Začneš lahko z nanašanjem. Priporočam ti, da si masko nanašaš s kakšnim čopičem in nad umivalnikom, ker če kam kapne se barva težko odstrani, poleg tega pa lahko masko s čopičem lepo naneseš na celoten obraz (spustiš predel okrog oči in ust).

Masko pusti delovati prb. 30 minut, oz. toliko časa da se posuši. Masko odstraniš z mlačno vodo in krožnimi gibi. Ko obraz obrišeš oz. osušiš ga probaj tako, da ga z brisačo samo ''potapkaš'' in ne drgneš kože. Če bo tvoja koža po uporabi rumenkasta, ta ton preprosto odstraniš z odstranjevalcem ličil ali vlažilnimi robčki. Ko se koža osuši, čez nanesi vlažilno kremico in to je to :)

Če se želiš hitro znebiti mozoljev pa še en hiter recept s kurkumo: 
S kurkumo zmešaj malo jabolčnega kisa in zmes nanesi na posamezne mozolje. Pusti delovati eno uro ( medtem ko boš prebirala moj blog ali čekirala instagram :P ) in speri. 
Priporočam ti, da se tega lotiš zvečer pred spanjem, ker je možno da boš imela manjšo rdečico zaradi vsebnosti kisa.

Maske se poslužuj 1x tedensko, da boš res opazila razliko. Tudi nanašanje make upa bo veliko lažje in končni look lepši.

P.s. Če imaš rada jogurt in ti ga je škoda vreči stran, si ga zmešaj z žlico medu. Mnjaaaaaam, zdravo in slastnoooooooo! :)

So vam takšne oblike objav všeč? 


3 komentarji:

  1. Odlicen blog imas vprasala bi samo kje si kupila te pladnje nadaljuj tako z blogom!!💕

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo, mene pa zanima kakšne so še variante za odstranjevanje ogrcev?

    OdgovoriIzbriši
  3. Živjo, mene pa zanima kakšne so se variante za odstranjevanje ogrcev?

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.