Tina's BLOG

torek, 21. oktober 2014

Soraya BB vs CC

Končno spisana še ena obljubljena objava o Sorayinih kremah. Če se mogoče odločaš za nakup BB ali CC kreme, je tukaj moje mnenje in ocena. Ker sem BB kremo že ocenjevala, je tokrat na vrsti še CC Sorayina krema - novo v njihovi ponudbi. 
 Vsekakor sem se zelo veselila njenega testiranja, vseeno pa moja pričakovanja niso bila takšna, za kakršna so se izkazala. Nisem si mislila, da obstaja takšna CC krema, ki je celo bolj prekrivna od marsikaterega pudra! Najprej razčistimo kaj to sploh je. BB krema je obarvana krema, ki prekrije nepravilnosti in pordelosti. Opravlja vlogo pudra, vseeno pa kože ne obteži ampak jo navlaži, hrani, pomirja in osveži. Po tej kremi je na trg prišla še CC krema, katera je še bolj prekrivna in obarvana kot BB krema in je neke vrste lahek puder. Pravzaprav ni neke velike razlike, le da se BB priporoča za tiste, katere ne potrebujejo dosti prekrivanja, CC pa za tiste katere imajo manjše nepravilnosti kot je npr. rdečica, manjši mozoljčki itd. pa si kože nočejo še bolj uničevati in mašiti por z raznimi pudri. To nadlogo torej lahko odpravite s CC kremo. 

Sorayina BB krema je sicer prav tako lepo prekrivna, ampak kot sem že omenila za tiste ki imate lepo kožo, pa si morda želite ten narediti enakomeren. Jaz sem jo uporabljala poleti, ker po tisti vročini (čeprav je letos ni bilo kaj dosti) ne nosim pudrov. Najraje imam kakšno vlažilno kremo, ker se mi lepo vpije in kasneje nimam nobenih težav. Zato se je ta krema odlično izkazala. 

Noooo in ker je poletja že konec in mi je poletna barva zbledela, sem se odločila da začnem z uporabo CC kreme :) Izbrala sem kremo za temnejšo polt (ker je moja koža bolj temna) imajo pa tudi za tiste s svetlo poltjo. To je en plus več kot pri BB-jevi kremi, pri tisti nimamo možnosti izbire med odtenki. Ko sem jo odprla, je bila prva stvar ki sem jo opazila seveda bolj intenzivna obarvanost kreme in temnejša barva. Ob iztisu iz tubice je krema občutno bolj gosta, kar je tudi posledica kasnejše močnejše prekrivnosti na koži. Tudi to nanašam kar s čopičem, da se res lepo razmaže, prav tako pa je za nanos s čopičem potrebna manjša količina kreme, ker se nikamor ne vpije kot npr. pri nanosu z roko, ko nam polovico ostane na roki. Krema zeeeeelo lepo dišiiiii, osvežilno sladek vonj. Če bi vedela, da obstaja parfum s takšnim vonjem, bi si ga takoj kupila :D 
Pa da preidem k bistvu. Najbolj me je presenetilo to, da je krema še bolj prekrivna kot moj ''bivši'' puder, katerega sem uporabljala pred to kremo in ga ravno s tem razlogom pospravila nazaj v kotiček s pudri, ker je krema seveda bolj vlažilna, hranljiva, lepo se vpije v kožo pa še bolj prekrivna je! Pravzaprav.. bom kar rekla bolj ''zdrava'' kot puder. Uporabljala sem Shiseidov Sheer and Perfect puder, s katerim sem bila sicer zadovoljna in mislim da ga bom še porabila do konca ob kakšni priložnosti, od sedaj naprej pa vsekakor samo še Sorayina CC krema! Ne kupim nobenega pudra več ;) Tako in tako jih imam še kar nekaj za porabiti, če bo sila.
Na zgornji fotografiji se lepo vidi prekrivnost kremic. Na prvi fotografiji nimam ničesar, na drugi imam BB kremo, katera mi je pravzaprav samo zmatirala kožo (ker je odtenek za mojo kožo presvetel), na tretji pa je razlika več kot opazna, kjer sem uporabila CC kremo. (Ker imam roko napeto in so žile bolj vidne, je veliko bolj opazna tudi razlika krem).

Naj še povem, da smo to soboto praznovali rojstni dan od moje prijateljice in kot podlago sem nanesla samo CC kremo brez kombinacije pudra, ker me je zanimalo kako se bo odnesla po celonočnem ''žuranju''. Moram priznati da me je zelo presenetila. Bili smo v nočnem klubu, kjer mi je bilo po celovečernem plesanju zeloooo vroče :D Krema je zbledela samo na področju čela, ker sem čez imela lase in se je seveda malo izgubila, na ostalih predelih pa je še vedno obstala. Sicer se moj ten kože ne razlikuje od kreme, sem pa to ugotovila po tem, ko sem videla dva manjša mozoljčka katere sem prej lepo prekrila (sem v obdobju PMS-ja zato se mi takrat pojavi kakšen mozoljček -.- ) 

Obe kremi sta torej več kot odlični, le da BB priporočam za tiste katere nimate nepravilnosti na koži, CC pa ravno obratno. Jaz sem se odločila, da BB uporabljam v poletnem času, CC pa v ostalih :) Skratka, vse pomembno za vašo kožo najdete v teh dveh tubah.

SORAYA izdelki NISO TESTIRANI NA ŽIVALIH!

BB kremo dobiš tukaj : http://bit.ly/1qKjuH6
CC pa tukaj : http://bit.ly/1nxMB19
(SAMO KLIKNI NA POVEZAVO, STRAN SE TI BO SAMODEJNO ODPRLA V NOVEM ZAVIHKU)

9 komentarjev:

  1. Hmmm dilema, ponavadi kupujem neke srednje odtenke pudra, tukej pa nevem al nej se odločim za svetlega ali temnega... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Raje temnega ;) Sem vzela temnega, ker sem tudi nekje vmes, pa mi je top!

      Izbriši
    2. tudi jaz ti priporocam temnega :) ni tako pretirano temen kot tisti najtemnejsi odtenki v drogeriji, da ne bom katero ustrasla :D v vsakem primeru se da posvetlit s svetlejsim pudrom :)

      Izbriši
  2. Tina, kakšna pa je CC kremica glede matiranja? Zmatira, ali se začneš po njej svetit?
    Pa prosim te za nasvet... uporabljam puder Skin Luminizer 50 Natural (na sliki levo), kateri odtenek CC kreme misliš, da bi bilo bolje vzeti - temen ali svetel?
    http://2.bp.blogspot.com/-kHzAFEc7cdM/U_ptYyH9BvI/AAAAAAAAFS4/0w0d7MIXbYg/s1600/Screen%2Bshot%2B2014-08-25%2Bat%2B8.27.00%2BAM.png
    Hvalaa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hejla :) Meni ful lepo zmatira kožo. Sicer že nasplošno nimam problemov z mastno kožo ampak je končni učinek lepa mat koža. Svetujem ti svetel odtenek :)

      Izbriši
  3. Na tej sliki imaš k BB in CC kremi pomešan puder, ali sta original?

    OdgovoriIzbriši
  4. Na tej foki nisem nič mešala, je vse v originalu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hmm temnejši odtenek je dražji? :)
    Zanimivo....diskriminacija punc s temnejšo poltjo? Hihihi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz sem tudi v dilemi glede odtenka, me je strah, da bi mi bil temnejsi pretemen :)

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.