Tina's BLOG

nedelja, 22. december 2019

Proteinske teglliatele s hokaido bučo in piščancem

Včeraj sva za kosilo imela zeloooo okusen obrok s proteinskimi rezanci. Recept sem sicer videla pri Oopsi Urški samo da sem v najin obrok dala namesto navadnih rezancev proteinske.

Potrebuješ torej:

  • 1 hokaido bučo
  • 1/2 pora
  • 350 g piščančjega filega
  • kurkumo
  • 1/2 glave česna
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • 1 jušno kocko
  • 2 jedilne žlice naribanega parmezana
  • tagliatelle
  • sol
  • maslo
Najprej vzami hokaido bučo in jo prereži na pol. Potrebuješ namreč samo eno polovičko.
Očisti semena in vanjo položi 3 na pol prerezane stroke česna, nanje pa 1 žličko masla. Vse skupaj položi v predhodno ventilacijsko ogreto pečico na 180 stopinj in bučko pusti notri 30 minut da se sredica lepo zmehča in napije soka. 
Medtem ko je bučka v pečici, na maslu prpraži sesekljano polovičko pora in mu zraven dodaj na koščke narezanega piščanca. Ko so piščančja prsa gotova zraven prilij smetanovo omako in jušno kocko. Še naprej kuhaš na najnižji temperaturi. 
Vmes ne pozabi, da moraš skuhati testenine :)
Ko je hokaido bučka zmehčana jo vzameš s pečice, izdolbeš sredico in jo sesekljaš, parv tako česen in vse skupaj pretlačiš ter dodaš k omaki. Vse skupaj še začiniš po okusu, sama dam zaven še kar dosti kurkume. Zraven zmešaš testenine, dodaš malo parmezana in čez potrosiš še par bučnih semen.

Tako, kosilo je pripravljeno!
Testenine in ostale proteinske stvari pa najdeš na, www.proteini.si in tudi v fizičnih Proteini.si trgovinicah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.