Tina's BLOG

sreda, 20. junij 2018

Kako do lepo zagorele kože?

V inbox dobivam zelo veliko vprašanj kako, do tako zagorele kože, kako negujem svojo kožo itd., zato sem se odločila, da o tem napišem post preden vsi pobegnete na morje :)

Za tiste, ki še ne veste, naj vam najprej povem da obiskujem solarij. Veliko jih pravi da je škodljiv, veliko da je priporočljiv, jaz pa sem nevtralna oz. pravim da seveda z nobeno stvarjo ne smemo pretiravati, ampak jih počnimo v mejah normale. 

Pozimi solarij obiščem recimo enkrat na dva tedna, ravno toliko da ohranjam neko podlago za poletje. Nekje aprila začnem bolj pogosto s solarijem in sicer hodim dvakrat tedensko v solarij Ergoline Excellence 800 na začetku po 8 min, nato pa po 10-12min v isti solarij. Pozimi se ne mažem s kremami za solarij ker mislim da to ni potrebno, sedaj pa uporabljam od Australian Gold Deviously black ter od Shine Brown marmelado za hitrejšo porjavitev. Če se boste odločile za slednjo, Vas lepo prosim, da je ne uporabite že prvi dan sončenja, ampak si najprej pripravite malo podlage, ker vas zna opeči. Tiste ki ste zeloooo svetle, pa premislite o uporabi solarija in se mogoče raje odločite za kakšen spray tanning. 
Prav tako pa ni lepo videti tisto oranžno kožo, ko se že od daleč vidi da pretiravaš s solarijem, kar vam zaposlene najbrž ne bodo povedale.


Priprava kože na sončenje:
Prva stva ki jo naredim ko pridem v solarij da maximalno zaščitim svojo kožo je, da solarij razkužim, čeprav je na njem vedno tablica da je že očiščen. Očistiti ga moramo seveda tudi po tem. Sama ne sončim obraza, zato tudi ko grem v solarij ne čistim ličil, da imam obraz vseeno še malo dodatno zaščiten. Ne pozabi odstaniti nakit in če nosiš kontaktne leče, tudi te! Po sončenju ne grem nikoli na trening ampak vedno pred tem, prav tako se tuširam šele dve uri po sončenju in nikoli z bisačo ne drgnem mokre kože, ampak jo samo potapkam z brisačo, ker ti lahko pridobljena barva hitreje zbledi. Ne obiskuj solarija če si isti dan imela kakšno nego obraza, !!diamantni piling!! itd. In pa še ena stvar, ki se mi zdi zelo pomembna je ta, da je koža po sončenju dehidrirana zato moraš poskbeti da po sončenju uporabiš kakšno hranilno kremo za telo ki bo nahranila tvojo kožo.

Ne pozabi, da je nega in priprava kože spet bistvena stvar, kako barva vpliva na tvojo kožo. Ni dovolj samo obisk solarija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.