Tina's BLOG

sobota, 28. marec 2015

zMüesli si sam!

Pred kratkim, sem dobila prav mikavno sporočilo s strani z-muesli.si in sicer, če si želim preizkusiti njihove zMüeslije po lastni izbiri, oz. tako da se sama odločim kaj bo moj paketek vseboval. Ker obožuuuuuuujem kosmiče, se temu seveda nisem mogla upreti. Takoj sem šla na njihovo stran preveriti kako ta sistem deluje in za kaj pravzaprav gre.

Torej, pri prvem koraku izbereš željeno količino (350g ali 500g). Cena se razlikuje le za 2€, tako da mislim da se splača vzeti velik paketek. Glede na to da so sestavine res prilagojene tebi mislim da ti nebi nič ostalo :) V naslednjem koraku izbereš osnovo kosmičev in izbira je res bogata. Vmes je od slovenskih proizvodov, do kosmičev brez dodanega sladkorja, brezglutenski kosmiči,.. res pestra izbira. Izbira osnove ni omejena in tako si lahko izbereš več kosmičev kateri bodo zmiksani skupaj. V tretjem koraku izbereš dodatke kot so brusnice, banane, indijski oreščki, ingver, datlji in šeeeee in še! Niso pozabili tudi na tiste čokoholike, zato lahko izbiraš tudi med čokoladnimi dodatki. Tudi pri dodatkih nimaš omejitve in lahko zraven dodaš kar si zaželiš. Ko zmiksaš svoj paketek, ga dodaš v košarico in oddaš naročilo. Čisto enostavno. Za tiste bolj lene, pa so sestavili tudi že pripravljene paketke, kot npr. za otroke, športnike, tudi za tiste s povečanim holesterolom,.. in še nekaj jih je. No jaz sem izbrala paket Športnik, kateri vsebuje polnozrnate kosmiče, ovsene kosmiče, banane, brusnice, proteine in arašide. Tisti paketek, katerega pa sem si zMüeslila sama pa vsebuje : koruzne kosmiče in hrustljavčke, kot dodatke pa sem dodala banane, pražene arašide in arašide v karameli, njamiiiii :)

Paketek mi je že naslednji dan od naročila dostavila dostavna služba. Poslužujem se jih skoraj med vsakim obrokom ki je namenjen malici, zraven pa si narežem in pojem še sadje. Zelo rada imam kosmiče zmešane z navadnim jogurtom, vmes pa dodam še nekaj medu, preprosto božansko :) Si že kdaj probala to mešanico?
Sicer pa imaš na njihovi spletni strani še nekaj receptov ki ti bodo zagotovo prišli prav. Najdeš jih pod rubriko BLOG. 

Vsekakor moram pohvaliti tole idejo, ker sem sama sicer zelo zbirčna pri nakupu kosmičev, ker je notri vedno nekaj kar mi ne ustreza, ali pa je okus preveč pust ; če je samo ena vrsta osnove kot npr. v trgovini koruzni kozmiči ali samo ovseni. Kot vsi vemo je zajtrk res najpomembnejši obrok v dnevu; kar pojemo zjutraj vpliva na nas tekom celega dne, zato ga ne smemo izpustiti. Če nimaš ideje ali časa, kaj bi zjutraj pojedel, so kosmiči res prava odločitev. Dodaš samo mleko ali jogurt in zajtrk je pripravljen, pa še v manj kot minutki. Zraven se lahko poslužiš še kakšne polnozrnate štručke in kos sadja. Uživanje müeslijev v telo prinese nujno potrebne vlaknine, vitamine in minerale, saj imajo visoko vsebnost vitamina A in C, kalcija ter železa, kar pripomore k uravnavanju telesne teže ter vsesplošnemu zdravju. 

3 komentarji:

  1. Sem si jih tudi sama želela naročiti, ampak sem premislila; poštnina mi je preprosto predraga.. Bom kar raje ostala pri svojih homemade granolah in še kuhinja čudovito diši, ko se peče:)

    Crayons and Beads

    OdgovoriIzbriši
  2. Tina čisto si me prepričala v nakup zMueslijev in se ti moram prav zahvaliti! Res so noro okusni in zelo mi je všeč ker nimajo dodanega sladkorja, saj kaj takega zelo težko dobiš v trgovini. Ideja je res super! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.