Tina's BLOG

torek, 9. december 2014

glass nail file

 
Punce koliko nege posvetite svojim nohtom? Jaz, sedaj ko imam naravne zelo veliko. Imam to srečo, da so moji nohti zelo močni in tudi po tem, ko sem nehala uporabljati gel, ni bilo nekih površinskih poškodb. Vseeno pa mislim, da tu veliko vlogo igrajo ravno pripomočki s katerimi si nohte urejamo. Zato sem se odločila, da vam zaupam kako zanje skrbim jaz.

V zadnjem mesecu sem že večkrat poudarila, da so moji nohti zaradi službe zelo izpostavljeni razkužilu, morajo biti kratki in naravno urejeni, zato v zadnjih dneh posvetim največ pozornosti ravno nohtom, ker ne želim da postanejo mehki, krhki ali lomljivi.. Odkar sem dolžino skrajšala, sploh ne uporabljam ščipalca za nohte ali škarjic, ker tudi prej ko sem ju uporabljala nikoli nisem dosegla takšne oblike kot sem si jo želela.. Ali sem preveč zarezala, ali pa mi je noht ko sem ga hotela odščipniti, počil. Ista stvar se je dogajala na nogah, zato sem morala preizkusiti nekaj drugega. Na internetu sem prebrala kaj nekaj člankov o tem, kateri način urejanja je najboljši, v prvi vrsti da dosežeš željen rezultat in pa tudi seveda da bo noht ostal čimbolj ''zdrav.'' 

Veliko pozitivnega sem prebrala o uporabi pilic! Zavedati se moramo, da ni dobra ravno vsaka pilica.. Ker je to nekako osnovno orodje pri urejanju nohtov, moramo posebno pozornost nameniti le-tem. Po brskanju in prebiranju, sem ugotovila da je trenutno najbolj pohvaljena in uporabna steklena pilica. No, tudi steklena pilica ni vsaka najbolj dobra. Na začetku sem preizkusila Essencovo in sem bila z njo na začetku zelo zadovoljna.. Po nekem času pa se je kar dosti obrabila. Ko sem se odločala za nakup nove, sem spet malo brskala po forumih in zasledila, da ena od uporabnic foruma uporablja Swarovski pilico. Citiram njen stavek : 

PrispevekObjavljeno: 10.Dec.2012 23:05    Naslov sporočila:Odgovori s citatom

Jaz imam stekleno pilico, Swarovski da se malo pohvalim Rolling Eyes , in jo mam že enih 5-6 let, nevem točno.. Pa še danes tako pili, kot prvi dan. Vmes sem mela tudi druge steklene pa nevem kakšne vse, ampak s to se nobena ne more kosati. Pilim pa si res pogosto, parkrat na teden, še posebej zdaj, ko se mi tak super nohti cepijo Arrow

Njen stavek me je dejansko prepričal. Sploh to, kjer piše da jo uporablja že 5-6 let in da si nohte pogosto pili, pa je še vedno takšna kot prvi dan. 

Tako je prišlo do tega, da sem naročila tudi jaz svojo. Všeč mi je, ker lahko izbiraš tudi med vzorci :) Sama sem jo naročila na
www.disim.si, ker je izbor pilic res zelo obsežen.
Pilico lahko uporabljamo za piljenje v obe smeri, noht zapre in ga zaščiti pred cepljenjem ali lomljenjem, ne rjavi, njena življenjska doba je zelo dolga! Enostavno se lahko umije in očisti pod vodo, izdelana je ročno, je higienska in antialergena.



Jaz sem pilico naročila : TUKAJ <-- klik!Všeč mi je, ker je tako lepo ''pakirana'' in ima zraven tudi svoj etui v katerem je še bolj zaščitena. 
Kakšno pilico pa ti uporabljaš? S katero si najbolj zadovoljna? :)


1 komentar:

  1. Uporabljam že nekaj časa. Trenutno imam kar 4 ... dele namreč, ker sem obe zlomila, neroda pač. ;)
    Drugače pa so res super!

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.