Tina's BLOG

ponedeljek, 30. september 2019

5 vaj z elastičnimi trakovi

LEG EXTENSION
Zatakni elastiko na nizko točko, drug del elastike pa si zatakni na desno nogo. Stopi malo stran od točke, kjer si zataknili elastiko, tako, da med tabo in med nizko točko nastane elastični upor. Težišče imej na levi nogi, desno nogo pa počasi iztegni predse. Naredi 8-12 ponovitev, nato zamenjajte nogi. Naredi 3/4 serije z vsako nogo.
LEG CURL
Ulezi se na hrbet in zaveži elastiko okoli gležnjev, drugi konec elastike pa na vrata ali kakšno drugo oporo. Pomakni se nazaj tako, da bo elastika napeta. Napni telesno jedro in pokrčite noge v kolenu, kolikor lahko. Počasi vrni nogo v začetni položaj in naredi 10 do 15 ponovitev spet 3 ali 4 serije.
GLUTE BRIDGE
Zaveži elastiko okoli nog, tik nad koleni. Lezi nazaj z nogami na tleh in upogni kolena za 90 stopinj. Dvigni boke, da poravnaj kolena, boke in ramena v ravno linijo. Nato boke ponovno spusti na tla in vajo ponovi. Nadzoruj svoje gluteusne mišice skozi celotno vajo. Naredi od 15 do 20 ponovitev, 3-4 serije. 
STANDING ADDUCTOR
Pripni elastiko na nek del v višini tvoji gležnjev. Elastiko pripni na levo nogo, stoj v položaju polpočepa, rahlo pokrčena v kolenih. Med tvojo levo nogo in točko pripete elastike mora biti rahla napetost. Z levo nogo nato naredi izpaden korak stran od točke pripete elastike. Počasi se vrni v začetni položaj in vajo ponovi 12-15x preden zamenjaš nogi, 3-4 serije.
SUPTINATED CLAMSHELL
Zaveži elastiko okoli nog, tik nad koleni. Lezi na hrbet tako, da imaš kolena upognjena za 90 stopinj. Potegnu kolena narazen in zadrži v tem položaju od 2 so 3 sekunde. Počasi se vrni v začetni položaj in naredi od 10 do 12 ponovitev.
Elastike katere uporabljam, dobiš na www.proteini.si. Na voljo so v treh različnih težavnostih, glede na izbiro vaje in težavnosti. Elastike so res zelo usobne, se ne premikajo torej so fiksne in odlične za izvajanje vaj. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.