Tina's BLOG

sreda, 16. november 2016

favorite basic makeup

Živjo drage moje ♡

Končno sem se usedla za računalnik in kljub pomanjkanju časa (moj dan bi potreboval 48 ur, da bi se lahko posvetila vsem kar počnem) spisala tole objavo.  Vem, da moj blog ni več to kar je bil včasih, z vami delim le takšne zadeve ki uspem, objave so bolj hitre.. Zato je čas da se mu malo bolj posvetim, ter dnevno vzamem vsaj uro časa (čeprav ta ura je včasih premalo še za odpisovanje sporočil, katerih je vsaj 10 dnevno, tako da se res opravičujem če sem kakšno izpustila..) za svoj spletni blog. Če me spremljaš na instagramu @tinaapostolova, potem veš da sem res več povsod kot doma. Včasih bi z veseljem svoj dan zamenjala s katero izmed vas, res!

Ok, grem k bistvu.. Današnjo objavo bom posvetila eni izmed mojih bralk. Prejšnji teden mi je v inbox priletelo sporočilo oz. želja bralke, da napišem objavo katero kozmetiko uporabljam. Danes se bom bolj podrobno spustila v samo podlago in contouring. V naslednji objavi, pa napišem kaj več tudi o samih pigmentih, eyelinerjih,..

Najprej naj povem, da svojo kožo redno negujem. Ker se v zadnjem letu bolj zdravo prehranjujem, priznam da to zelo vpliva na mojo kožo. Ne rečem da sem prej imela probleme, ker jih nisem imela nikoli čeprav sem jedla junk food. Odkar pa jem zdrave zadeve in če kakšen dan pretiravam s sladkarijami, me moja koža naslednji dan takoj izda z mozoljčki :( Še vedno je moja najljubša maska za obraz maska iz gline. Kupujem že več kot leto eno in isto glino, torej tisto iz Biotopica katero sem z vami delila že dolgo nazaj. Najljubša krema je še vedno Sorayina, čeprav so že večkrat zamenjali asortiman, mi k sreči vse njihove zelo pašejo in pozitivno vplivajo na mojo kožo. 

Poleg same nege, pred nanosom pudra vedno uporabim primer in sicer Embryolisse Lait-Crème Concentrè, katero kupujem pri Kabukiju (cena je nekje okrog 27€). Imam jo že precej dolgo, uporabljam jo tudi pri svojih strankicah. Ker imam v zadnjih dveh tednih manjše problemčke s podočnjaki, kateri upam da čim prej izginejo, uporabljam NYXov oranžni concealer pod očmi. Za nanos pudra uporabljam Beauty blender gobico, katero ne zamenjam za nič na svetu! :) Ponavadi si jo kupim kar v Avstriji v Mullerju, pri nas pa jo dobiš na ličila.si. Tista ki jo bo enkrat preizkusila, mislim da je ne bo menjala za nobeno stvar. Kaj pa puder? V zadnjem letu mi najbolj paše Maybellinov FIT ME v odteku 220. Kupila sem ga v Nemčiji, ko sem bila na obisku pri najboljši prijateljici. Mislim, da se ga pri nas žal ne da dobiti, priznam da še nisem nič čekirala v našem Mullerju, ga pa prav tako dobiš v Avstriji. Ko je podlaga pripravljena, grem na concealer Maybeline Dark Circle Eraser v odtenku Light 120 (tudi tega dobiš v Avstriji..), katerega uporabim pod očmi, med obrvmi, na čeljusti in po sredini nosu. Za senčenje uporabljam MACovo concealer kremno paletko (letos spada med 11 najboljših). Nanesem pod lička, na čelo in ob straneh nosu za optično zoožanje. Vse skupaj lahko nežno zabrišeš s čopiči, ali pa se spet poslužiš beauty blenderja. Za obstojnost, in matt finiš uporabljam Bourjoisov puder v Kamnu, v odtenku 52 Vanille. Priporočam vsem ki imate probleme z mastno kožo. Za senčenje obraza, uporabim Bahama Mama bronzer od the Balm znamke. Dobiš ga pri nas v Mullerju :) Spet na istih področjih kot prej, ko sem nanašala MACov kremni concealer v temnem odtenku. Ko zaključim s tem, na lička nanesem NYXov baked blush v odtenku Wonderlust, nato pa uporabim še highlighter Mary Lou manizer spet od the Balm. To spet nanesem na lično kost, ter na konici nosu. 

To je vsa umetnost in moji FAV izdelki, katere uporabljam za celotno podlago. Načeloma si najprej naličim oči (če gre za uporabo senčk in pigmentov) nato pa naredim še podlago. Danes pa sem najprej pripravila objavo za podlago, ker se mi zdi da vas bolj zanima to :) Mogoče se vse skupaj sliši zelo zapleteno, ampak verjemi.. ko boš pakrat preizkusila zadevo, jo boš kasneje obvladala. Ko sem bila še na začetku, sem za takšno ličenje porabila najmanj uro, sedaj pa imam podlago pripravljeno že v desetih - petnajstih minutah.

Zraven sem tudi omenila, kje kaj dobite. Če te bo še karkoli zanimalo, mi pusti komentar pod to objavo.


4 komentarji:

  1. Top objavica.. Zanima me katere sencke za oci uporabljas? Hvala za odgovor 😃

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo, bila bi vesela če bi objavila blog o tečaju ličenja in napisala kaj več o tem.

    OdgovoriIzbriši
  3. čudovit make-up in izdelke imaš Tina, resnično... :) v kratkem se odločim za tvoje ličenje, da me urediš, hvala lp, se slišiva ;) :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimiva objava,super makeup... glede na to da o contouringu in teh stvareh vem že dosti, me samo zanima katere senčke za oči uporabljaš in katero podlago. Poskusila sem jih že več a imam problem z obstojnostjo, nekako zgine efekt prehitro, zanima me če veš za kakšna senčila za oči, ki so obstojna,se lepo prelivajo in so po možnosti dostopna v Sloveniji.
    Hvala
    M.

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.