Tina's BLOG

petek, 16. junij 2017

Kaj vzeti s seboj na morje?


Ker sem ena izmed tistih, ki je na morje vedno vlekla po tri polne potovalne kovčke, zraven še celo vrečko čevljev in po možnosti še kakšen nahrbtnik ter tri torbice, da sem pač imela za kombinirat, potem pa na koncu nosila samo par stvari, ostala dva kovčka pa sta ostala nedotaknjena sem rekla da moram postati malo bolj zorganizirana in to stvar spremeniti. 
Naj povem, da sedaj začnem pakirati kakšne tri dni prej, da lahko stvari pripravim v miru, če pa slučajno še kaj pozabim kasneje dodam. 


Najprej začnemo pri pomembnih dokumentih in papirjih:
- osebna izkaznica oz. pasoš ( preveri veljavnost preden se odpraviš na pot! Sama vedno s seboj nesem tudi fotokopijo original dokumenta in jo shranim ločeno )
- zdravstvena izkaznica oz. zdravstveno zavarovanje za tujino
- bančne kartice, gotovina
- prometno in vozniško dovoljenje


Po tem, gremo na osebno higieno:

- zobna pasta in zobna krtačka
- gel za tuširanje
- šampon in balzam za lase 
- olje za lase (najbrž si misliš:"jooj ta pa pretirava" ampak olje je eno najboljših stvari za lase na morju, ker se precej izsušijo zaradi soli in sonca, tako da jim posveti veliko nege.)
- krema za sončenje z ustreznim faktorjem
- če si pri tistih ki nimajo problemov z opeklinami, marmelada ali olje za sončenje. Jaz bom letos prvič preizkusila Shine Brown kremo za hitrejšo porjavelost, baje je ful dobra pa še slovenskega proizvoda je, za vse ki še mogoče zanjo niste slišale.. najdeš jo tukaj https://shine-brown.com
- krema za obraz
- balzam za ustnice
- ščipalec/škarjice in pilica za nohte
- krtača za lase
- deodorant
- pripomočki za britje
- intimni robčki
- vložki/tamponi
- čistilni tonik za obraz
- bombažne vatice
- lak za nohte


In še seveda kozmetika:

Tukaj ne bom naštevala vsega posebej, vzemi tisto kar sama misliš da potrebuješ oz. boš uporabljala. S seboj ne nosi celo goro ličil, ker ti znajo hitro zapolniti kar nekaj prostora.


Lekarna:

- tablete proti bolečinam, vročini, slabosti,..
- zdravila ki vam jih je predpisal zdravnik
- zaščita pred piki komarjev in insektov
- hladilna krema za po sončenju in za lajšanje težav pri opeklinah


Oblačila in dodatki:

Tukaj je bil ponavadi tisti največji problem.. Sploh če pakiraš tri ali dve uri prej preden se odpravljaš na morje in v zadnjih sekundah razmišljaš kaj boš oblekla, da ti zagotovo ne bo všeč in vzameš s seboj "še nekaj za vsak slučaj" in potem na koncu to pride še dodaten nabito poln kovček. Najbolje je tako, da če se spomniš kakšnega hudega outfita, ki bi ga ti mogoče imela na morju, si ta oblačila pripravi že prej (če jih do morja seveda ne boš več nosila) in si jih zloži na nek kupček, ali pa si zapiši idejo in si kasneje spakiraj :) Izračunaj si, koliko outfitov boš potrebovala, vzemi največ enega ali dva še za dodatno rezervo in to je to. Ne pozabi na kakšen nakit, vem da na to največkrat pozabimo vse žeske potem pa se tolčemo po glavi. Spodnje perilo je itak osnovno, ne pozabi pa še na kakšen pulover, jaknico in dolge hlače. Nikoli ne veš kdaj te vreme preseneti. Prav tako vzemi s seboj še dodaten par čevljev ali sandalov. Če si ena izmed tistih, ki tudi na dopustu ne more brez treningov, ne pozabi na ustrezna oblačila za trening in obutev.


Dodatno:

Tudi tu se poleg stvari ki jih bom naštela, najde še ogromno drugih! Komaj čakam da grem na morje in vam pofotkam moje spakirane zadeve :D
- telefon * polnilec 
- fotoaparat * polnilec (ne pozabi na pomnilniške kartice!)
- fen za lase in ravnalec las
- letos je baje in prenosni zvočnik, ne pozabi na kabel za polnjenje
- dežnik
- sončna očala
- torbica oz. manjši nahrbtnik če se boste odpravili na kakšen izlet
- rolerji 
- pokrivalo (kapa, slamnik,..)
- če nimaš možnost pranja, vreča za umazano perilo
- družabne igre
- napihljive blazine
- gumice za lase
- torbica in brisače za na plažo
- hladilna torba


Vsekakor priporočam da si najpreš narediš seznam po skupinih, pod vsako skupino zapišeš kaj potrebuješ, nekako tako kot sem to naredila jaz, če se pa še kaj spomniš pa dopišeš. Ko pride čas za pakiranje pa greš lepo po seznamu in ni šanse da bi kaj izpustila :)

Upam da sem ti vsaj malo pripomogla, če imaš idejo kaj je še dobro vzeti s seboj in nisem zapisala, kar zapiši v komentar, mislim da bomo vse vesele še kakšne ideje :P




2 komentarja:

  1. Odgovori
    1. Mi smo 4je. Dva otroka 66in 3 leta stara in imamo le en kovček vedno za vse nas. Nas sicer vsi zmeraj debelo gledajo kje je še ostala roba ampak, manj je vec. PlusPce jejpotrebojkaj dokupit pac dokupimo ali pa kar je umazano damo v pralnico. Lahkih nog na okrog. Se mi zrola da bi mogla tolko stvariss seboj nosit pa cez vsa letalisca in potem tam okoli. 😉

      Izbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.