Tina's BLOG

četrtek, 10. september 2015

DIY : Clay mask

Glina glina glina! Če si želiš poceni in zelo učinkovite maske za obraz, je glina prava stvar.


Si jo že kdaj preizkusila? Glede na to da je zadeva brez barvil, alkoholov in umetnih dišav - torej čisto naravna, se mi zdi da je to nekaj najboljšega za tvojo kožo. In ne samo za kožo, tudi kot za uživanje proti več vrst bolezni. Pravijo da kar pozdravi glina, pozdravi dokončno. Odkar pa so se uveljavila kemična zdravila hitreje delujoča ampak kratkotrajna je večina pozabila na njo.

Za uživanje eno čajno žličko DOBRO premešamo v enem litru vode (glina za zunanjo in notranjo uporabo sta različni, glej da bo prava). Glina razstruplja telo, močno ukrepi imunski sistem, ugonobi bakterije in viruse ter izloči težke kovine. V telesu absorbira in nase veže vse strupene in odpadne snovi, viruse, bakterije, radioaktivne elemente, težke kovine in drugo. 
Kaj pa glinena maska za obraz? Potrebuješ glino v prahu (jaz navadno vse te stvari kupujem v BioTopicu v Citycentru Celje). Mislim da stane okrog 3,5€ 150g. Potrebovala boš tudi manjšo skodelico, čajno žličko (naj ne bo kovinska!) in čopič za nanašanje. Jaz ponavadi zmešam 3 čajne žličke gline z dvema žličkama vode. Zmes naj bo ravno prav gosta, da se bo lepo nanašala in ostala na obrazu dokler se ne posuši oz. dokler je ne izpereš. Ko glini dodaš vodo, ne prični takoj z mešanjem, ampak malo počakaj, da sama vpije vodo, nato pa zmešaj zmes da odstraniš grudice in kasneje začni z nanosom.

Na obrazu je ne smeš pustiti več kot 15 minut, ker se snovi katere glina absorbira začnejo vsrkavati nazaj v kožo, potem si naredila ravno obratno delovanje.

Na spodnji fotografiji je zelo lepo vidno, kako glina očisti zamašene pore (tam kjer vidiš pikice pri nosu).
Priporočam ti, da jo spereš z mlačno vodo. Po odstranitvi bo koža zeloooooo mehka in sijoča, ter vidno globinsko očiščena. Ko kožo osušiš lahko za piko na i naneseš dnevno vlažilno kremo. Uporabo ti priporočam enkrat tedensko ali celo enkrat na dva tedna :)

Upam da ti bo maska všeč.

P.s. V prejšnji objavi, ste najbrž opazile komentarje pod objavo, kjer ste zasledile da sem bila na lepotnem posegu - povečanje prsi. Za tem sem dobila kar nekaj sporočil, da bi lahko napisala objavo tudi o tem. Kaj pa ti misliš?


6 komentarjev:

  1. Tina, glede na to da imaš ogromno sledilcev na vseh možnih omrežjih, in da pridno svetuješ in nagovarjaš mlade kot tudi odrasle ženske, mislim, da bi z objavo o vsadkih le še bolj pomagala tistim/nam, katere se tega bojimo a si želimo (že predolgo).. Mogoče boš ravno ti, pomagala narediti ta korak naprej in predstavila celoten poseg kot nekaj pozitivnega in nekaj negativnega in bolečega, kot se da to najti na internetu.. Upam, da sem te s svojim komentarjem (tudi jaz, od mnogih) prepričala.. Hvala, ker si :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, že dolgo razmišljam o vsadkih a vedno me nekaj drži nazaj. Kaj če se zajebe? Tvoje pa so zelo naravne, prečudovite. Bi bila vesela, če bi lahko prebrala o tvojih izkušnjah in tudi če te ne moti koliko je stalo vse skupaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Živijo

    tudi meni se zdi glina super stvar. Uporabljam jo predvsem za notranje razstrupljanje. Zanima pa me če je primerna tudi za suho kožo (pozimi imam namreč grozno suho kožo in sem poskusila že ogromno mask vendar pa nad nobeno nisem 100% navdušena).

    OdgovoriIzbriši
  4. Objava o lepotnem posegu bi bila super, mogoče ne samo kako je bilo okrevanje po operaciji ampak tudi prej, priprava, na kakšen način si kirurga izbrala, kakšen je izgledal posvet..itd. Se že veselim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Takoj za. Sem pisala ze v prejsnji objavi! :-)
    Lp,Nina

    OdgovoriIzbriši
  6. Absolutno big like za objavo o prsih !
    Poseben poudarek predvsem na potek okrevanja kako dolgo si bila hospitalizirana kaksne so bile bolecine ce so brazgotine se vidne ipd.
    Prav tako cena celotnega posega.
    Komaj ze cakam :)
    Lepo bodi !

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.