Tina's BLOG

sreda, 30. april 2014

must have basic makeup


Danes sem v zasebno sporočilo dobila idejo za nov post. In sicer, moja spremljevalka Anja, me je prosila, če bi naredila objavo, v kateri bi zapisala MUST HAVE kozmetične izdelke, katere bi morala imeti vsaka punca :) Ker se mi je ideja zdela zelo dobra, sem rekla, da ne bom odlašala in se takoj spravila napisati objavico. Sama imam res zeloooo zelo zelo veliko dobre kozmetike, brez katere ne morem. In bolj ko jo spoznavam, se jo učim uporabljati - težje gre brez nje. Zato sem se zelo težko odločila, kaj vam bom v objavi sploh prikazala, ker zame je vse must have! :D Naslednjič, pa vam pokažem, kaj vse se skriva v mojih kozmetičnih kotičkih in predalčkih. 

1. Preden karkoli začnemo nanašati na svoj obraz, je zagotovo potrebna podlaga! Ne ciljam na puder, vendar podlaga pred pudrom. Seveda se lahko uporabljajo tudi razne kreme. Sama uporabljam SORAYA kremico, nemorem pa brez NYX studio photogenic primer-ja, kateri kožo matira in kar mi je najbolj pomembno, ustvarja enakomeren izgled, ter intenzivno podaljša obstojnost make up-a! Ob nanosu je bele barve, kar se potem s pudrom prekrije.
2. Druga stvar, katero mora imeti vsaka punca je dober korektor. Zagotovo imamo vse kakšne pomanjkljivosti (oz. zelo redke so takšne, ki jih nimajo), ki jih moramo prekriti. Najpogostejši so mozoljčki, kakšne lise, podočnjaki,.. No sama imam težavico s sončnimi pegicami, ki mi tudi malo niso ''privlačne'' :) Uporabljam ALLROUND Catrice-ov korektor, kateri je v več odtenkih. Zelena - nevtralizira rdečo, roza - prekrije temne podočnjake, ter bež barva prekrije nepravilnosti. Na novo pa uporabljam tudi Shiseidov korektor s čopičem, s katerim je nanos veliko lažji. Izbrati moramo korektor, kateri vsebuje pigmente, ki odbijajo svetlobo. Nanesemo ga pred podlago, tako da ga nežno vtremo s konico prstov, nato pa lahko nanesemo tekočo podlago. 
3. stvar, brez katere ne morem (razen poleti) je tekoča podlaga oz. puder. Vsem znano :) Trenutno uporabljam Chanelovo tekočo podlago, katera je odlično prekrivna! Z njo sem zelo zadovoljna, prav tako pa božansko diši, kar mi je tudi zelo pomembno! Ko zgubim malo barve od solarija, bom preizkusila še Shiseido-vo tekočo podlago. Sem jo že preizkusila na roki in prvi vtis je bil dober.

4. Ko smo nanesle vse to, je čas za poudarek na obrazni liniji. Uporabljam Sleek face form paletko, v kateri najdemo komplet osvetljevalca, rdečila in temnejšega contour pudra v kamnu. Temnejši odtenek, bo poskrbel za optično zmanjšanje delov obraza, za katere ne želiš da so tako opazni. Nanesi ga na spodnji del ličnic, v primeru širokega čela ob straneh, v primeru visokega čela na zgornji del ob lasišču, če se ti zdi, da imaš nos malenkost preširok, na nosnici, če pa se ti zdi malenkost predolg, ga malenkost dodaj na konico nosu.
Prek rdečila nežno potegneš s čopičem, po potrebi potreseš čopič in naneseš na lice, po delih, ki ob nasmešku najbolj izstopajo, zabrišeš pa ga proti lasni liniji. Če bi želela še večjo pigmentiranost, nanesi še več rdečila na čopič.Svetlejši odtenek bo ustvaril lesk na obrazu. Uporabi ga na zgornjem delu ličnic (nad lično kostjo), lahko pa ga naneseš tudi pod obrvi, po dolžini nosu ter malenkost na čelo in brado.


5. Po zaključenem poudarjanju obraznih linij, poskrbimo še za obrvi. Sama imam srečo, da so moje temne in dokaj goste, tako da imam že brez kakršnihkoli barvic in senčil lepo obliko. Edino kar me moti je mogoče to, da niso dovolj goste, toliko kot bi želela sama. Zato si pomagam s Shiseido-vo paletko senčil, katera vsebuje dva barvna odtenka. Uporabljam kar tistega svetlejšega, da zgleda bolj naravno.
6. Po urejenih obrveh, nikakor ne smem pozabiti na črto na vekah, ker po nanosu maskare, moje oči zgledajo bolj odprte in moje trepalnice gostejše. Včasih sem uporabljala eyeliner črtalo, odkar pa uporabljam Couleur Caramel kremno črtalo se ne morem ločiti od njega, zaradi njegove pigmentiranosti in obstojnosti. Všeč mi je tudi, ker se ne zasuši tako hitro kot eyeliner in ker se ne lušči. 
7. MUST HAVE je tudi vsekakor dobra maskara. Veliko je takšnih, ki ne dajejo nikakršnega ''obljubljenega'' učinka, zato jih je včasih potrebno preizkusiti kar dosti, da odkrijemo tisto ''svojo''. Tudi pri meni je bilo tako, nato pa sem se ustavila pri Clarinsovi. Kljub malo višji ceni, je kakovost res odlična. Trepalnice neverjetno podaljša in tudi volumen je odličen! 

8. Ko smo zaključile s ''pomembnim'' delom ličenja obraza, nanesemo zaključni puder, kateri bo še dodatno utrdil naš make up, zakril fine črte in pike, ter ponudil soft-focus učinek. Jaz uporabljam Lily Lolo zaključni puder, zelo dobri pa so tudi Essence-ovi, kateri so tudi zelo cenovno ugodni. 

9. Kot zaključek, pa nanesemo še kakšno šminko. Katera vam bo najbolj pristajala je odvisno od tena polti. Jaz se nikakor ne morem ločiti od močne pink, rdeče in nude barve. Najraje pa imam če so šminke mat, tako, da mi zdržijo cel dan. Za osvežitev ustnic, pa uporabljam MUA gloss, kateri zelo lepo diši, je obstojen, ter gost. Pri nanosu šminke ne pozabite na obrobo ustnic! :)

Še par trikov:
Pred nanosom obrišite ustnice, da bodo suhe, saj bo tako šminka bolj obstojna. Obrobite jih s svinčnikom, ki je lahko tudi kožne barve in ga nato nanesite po celotni površini ustnic. Po nanosu uporabite tanek čopič in s korektorjem obrobite ustnice. Tako boste zagotovile lep rob, poleg tega se vam šminka ne bo razmazovala čez rob. Za daljšo obstojnost šminke (če ni matirana) pa lahko čez nanesete še zaključni puder v prahu.
In še zadnja stvar, katera sicer ni MUST HAVE, pa bi jo vseeno priporočala vsem dekletom, so čopiči. Kakovostni čopiči, so osnova za lepo naličen obraz. So celo bolj pomembni, kot sama ličila. Jaz imam na miljardo čopičev, včasih za katerega celo ne vem za kaj se uporablja, ker nekatere ne uporabljam tako pogosto, (vsekakor pa vedno uporabljam tiste osnovne in par drugih). Ampak ko prebrskam na internetu si hitro zapomnim in naslednjič že vem za kaj ga moram uporabiti. Mogoče ste že zasledile, da jih imam tudi v lončkih, te na spodnji fotografiji, pa že od začetka shranjujem v posebni torbici za čopiče, katero sem dobila zraven. Najbolj osnovni so: čopič za tekoči puder, čopič za nanos rdečila, ter čopič za obrvi. Obstaja še gora drugih, katere pa vam bom predstavila naslednjič :)





2 komentarja:

  1. katera je številka manhattan glossa? :)tale taprvi?

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.