Tina's BLOG

sreda, 27. avgust 2014

how to clean your makeup brushes

Tako kot nega in redno čiščenje obraza, je zelo pomembno da so čisti tudi čopiči katere uporabljamo za nanos ličil. Sama celoten make up vedno ustvarjam s čopiči in na njih prisegam, ker res ustvarijo lepši in bolj ''profesionalen'' videz kot nanos z roko. Moram priznati, da sem že kar pozabila kako je, če si puder in podobno nanašaš s pomočjo roke oz. prstov. Z vsakodnevno uporabo se slej kot prej nabere umazanija, ostanki odmrlih kožnih celic, in s tem posledično tudi bakterije. Čeprav čiščenje čopičev ni moja najbolj priljubljena ''rutina'', a ker vem, kako pomembna je nega kože si vzamem dvakrat mesečno 10 minut časa in jih skrbno umijem. Te čopiči, ki jih boste videle na spodnjih fotografijah, so moji stalni spremljevalci zato jih hranim kar v takšni priročni torbici. Na mizici za make up oz. posebnih kozarčkih za čopiče jih imam pa še kar nekaj. No, moram priznati da te na spodnjih fotografijah čistim redno oz. vsaj 2x mesečno, tiste ki jih ne uporabljam toliko, pa jih čistim po potrebi. Prikazala vam bom najbolj enostaven način čiščenja čopičev, prav tako pa ne potrebujete ničesar kar ne bi imele doma.
1. Čopič oz. ščetine čopiča zmočimo pod curkom TOPLE vode. PAZI da so ščetine obrnjene navzdol oz. da voda teče vporedno po ščetinah. (Če voda pride vmes med tistim srebrnim in lesenim oz. plastičnim delom čopiča - največkrat so takšni, kjer je lepilo in stišče vlaken, se lahko po daljši izpostavljenosti mila in vode uniči in vlakna začnejo odpadati, kasneje pa se čopič uniči.) 
2. Uporabimo lahko baby šampon, blag šampon ali tekoče milo. Sama sem uporabila kar head&shoulders, ker mi je všeč ko se tako peni in res popolnoma očisti čopiče. Naneseš ga na ščetine od korena do konic, malo ga naneseš tudi na dlan nato pa nekajkrat zaokrožiš po dlani. Čopič vmes spiraš, to pa počneš toliko časa, dokler milna penica ni ponovno bela. Čopič nato spiraj pod tekočo vodo, dokler curek ni popolnoma čist. Ko priteče čista voda, dlačice rahlo stisni/''ožemi'' da odteče odvečna voda. 
3. Čopiče po spiranju nežno otremo s papirnato brisačko, da se vpije odvečna voda. 
 4. Ko iztisnemo vso vodo, čopiče položimo na frotirasto brisačo in jih pustimo da se posušijo, prb. 24 ur. Med tem, ko se sušijo jih lahko nekajkrat pogladite, da se hitreje posušijo. NE izpostavljajte jih soncu oz. vročini. Če jih morate uporabiti prej, pa jih raje večkrat pogladite in po spiranju dobro vtrite v brisačo, nikakor pa jih ne drgnite ker boste poškodovale vlakna.

1 komentar:

  1. Hej, še en hiter tip, ki je lahko zelo značilen za nego čopičev in sicer ko jih sušiš je fajn, da so orbjena navzdol torej kot čočič držiš zato da gre vsa vlaga navzdol ven, sicer se nekaj vlage zadržuje v zgonjem delu nad dlačicami kjer je tudi lepilo in s časom začnejo hitreje odpadat. Fajn je da se jih da nekako v loncek, da so naslonjene navzdol, ali pa se da tud kupit take navlake(vrečkice) katere se dajo gor in lahko potem čopič stoji čez noč pokončno. nice blog btw, rokiR

    OdgovoriIzbriši

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.