Tina's BLOG

sreda, 26. september 2018

Moji zobje #2

Update št. 2 :D 

Zanimalo vas je kako daleč smo z zdravljenjem in postopkom mojih zob v ordinaciji Balenović. Kakšni so moji prvi vtisi in mnenje, zato nadaljujem moj post.
Za prvi pregled sem vas že seznanila z informacijami v prvem zapisu. Mislila sem, da po potrebno zdravljenje samo zgornje enke, na koncu pa je tim ugotovil, da imam problem z obema enkama. Torej trenutno smo v fazi revizije - ponovno zdravljenje zoba. Kaj to pomeni? 
Ko sem prvič šla na estetsko popravljanje zob v Skopje, mi je zobozdravnik že takrat zdravil zobe ampak neuspešno. Zelo pogosto se zgodi, da zdravljenja niso 100% uspešna, kljub temu kako zelo se zobozdavnik trudi. Stanje zob, se tako kontrolira z rentgenom pred, vmes in po posegu. Tudi če je bil zob uspešno pozdravljen, naj bi se to kontroliralo tudi po zaključenem postopku, pol leta po postopku, eno leto in najmanj potem še 5 let. Tudi kasneje lahko pride do reinfekcije kanalov, kadar zapora ni dovolj tesna ali kadar je iz dugih razlogov stena korenine zelo tanka. Če želite ohraniti svoj zob, je obvezno da se zdravi, da ne pride do puljenja in posledično vstavljanje implatantov. Vsi vemo, da je lasten zob najboljši "implatant". Zob je lahko popolnoma miren, bez bolečin in drugih simptomov, zato res skbite za redne preglede, ker tudi če mislite da je vse v redu, lahko kasneje nastane velika škoda. Zelo pomembno je, da se po zdravljenju kanalov oz. revizije zob čimprej zapre in tako prepreči, da bakterija prodre v zob.

Kako to izgleda? Hmmm.. profesionalno vam tega ne znam opisati, lahko pa si pogledate posnetek na tej povezavi : https://www.youtube.com/watch?v=hGrbhD6BaX8. Zob se odpre in zdravi z iglicami. Če vam povem iskreno, me prvič ni bolelo, drugič pa sem začutila bolečino, ampak mi je Dr. Kristina Horvat vbrizgala lokalno anestezijo, tako da že cez pol minute nisem čutila ničesar. Potem sem se še pošalila, da sedaj lahko vrta in dela kar želi še cel dan. :D 

Moj naslednji obisk me čaka v ponedeljek, ko bomo že začeli z estetskim delom in že koooomaaaaj čakam da končamo vse skupaj, saj veste kako je ko si neučakan. Sproti vas bom seveda seznanjala z napredkom :) Čisto nakoncu, pa vam bom prilepila before-after fotko. 

V ordinaciji Balenović je osebje res tako zeloooo prijetno, nisem še spoznala bolj prijetnega tima. Navdušena sem tudi nad tem, kako zelo se vsi razumejo med seboj, si priskočijo na pomoč takoj ko kdo kaj potrebuje, dr. Kristina pa je takooo nežna, da sploh niti ne veš da ti kaj počne. Na tej povezavi si lahko preberete tudi mnenja Dr. Kristine Horvat ostalih pacientov https://www.najdoktor.com/kristina-horvat/d16624.

Če potrebujete kontakt, za bilo kakšen pregled v njihovi ordinaciji, je najbolje da kontaktirate agencijo Happymed, ker boste tako prišli najhitreje na vrsto (http://www.happymed.si) lahko tudi na telefonsko št. 031 896 220 ali email narocanje@happymed.si. Tudi meni je Happymed pomagal najti pavega strokovnjaka za moj problem in nevem če bom še kdaj lahko bolj hvaležna. 

HAPPYMED je medicinska agencija, ki se ukvarja s posredovanjem medicinskih storitev, torej ne samo zobozdravstvo in ortodontija ampak tudi estetska medicina. Če potrebuješ zobni aparat, ali pa endodontsko zdravljenje in imaš napotnico, ti pa Happymed pravna služba uredi Specialista na Hvaškem brez čakalne dobe. Več o tem si lahko prebeeš na www.happymed.si, www.otodont-takoj.si in www.edodont-takoj.si.

Če imate tudi vi izkušnje z zdravljenjem, ali estetskim zobozdravstvom bi bila vesela vaših izkušenj ali končnih rezultatov :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Post a comment. All inappropriate comments will be removed.